You are here: Comsys » Career » Embedded Software Developer till Comsys

Embedded Software Developer till Comsys

Framgångsrika Comsys AB i Lund söker nu en Embedded mjukvaruutvecklare. En unik möjlighet för dig som vill vara en del i en framtidsbransch där frågor som elkvalitet, hållbarhet och digitalisering genomsyrar allt vi gör. 

Comsys grundades 2001 av en liten grupp svenska ingenjörer. Idag är vi ett väletablerat och snabbt växande cleantech-företag som utvecklar högteknologiska produkter som förbättrar kundernas elkvalitet genom att minska störningar i kraftförsörjningen. 

Vår främsta innovation sedan starten är våra aktiva filter (ADF). Tjugo år senare, efter att ha betjänat mer än 5 000 kunder i över 50 länder, är ADF varumärket som sätter standarden inom elkvalitet och aktiva filter. Med ”Perfecting Power” som vår ledstjärna, kommer vi att fortsätta utveckla och erbjuda innovativ teknik för att säkra en stabil kraftförsörjning och generera besparingar för både industrier och planeten. Comsys är idag en stark global partner och med vår R&D och sammansvetsade organisation siktar på att vara det imorgon också.

Din roll hos oss

Vi behöver nu förstärka vår utvecklingsorganisation med en mjukvaruutvecklare med fokus på inbyggda system.

Comsys tillverkar aktiva filter för att kompensera strömkvaliteten på elnätet (främst övertoner). Vi har också gjort ett antal pilotprojekt där vi använder våra kraftmoduler för att implementera olika former av batterilagringssystem för att stödja elnätet.

Systemet är helt egenutvecklat med egen styrdator och egen mjukvarustack. Programvaran kör maskinnära och i realtid och är uppdelad på DSP och FPGA. Systemet kommunicerar med omvärlden över nätverket och i förekommande fall via fältbussar (exempelvis Modbus/TCP). Mjukvaran är uppdelad i en realtidsdomän och en tråddomän med icke-tidskritiska komponenter. Mjukvarustacken är utformad för vårt nuvarande system men kommer under en nära framtid att skalas upp för en framtida plattform.

I rollen som mjukvaruutvecklare kommer du att arbeta med utveckling både direkt i vårt målsystem, vilket innebär i första hand realtidsprogrammering, och i andra hand i hjälpsystem som HMI eller produktionsmiljö.

Tjänstgöringsort är Lund. Vi har en flexibel miljö där det är möjligt att arbeta hemifrån men där vi också värnar om laganda. En del av arbetet kommer därför att utföras på vårt kontor. Som inbyggd mjukvaruutvecklare kommer du att rapportera till vår R&D-chef.

Vad vi kan erbjuda dig

På Comsys kommer du att arbeta i en spännande och dynamisk arbetsmiljö, med mycket motiverade och duktiga kollegor. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en miljö där du tillåts och förväntas vara med och påverka, förverkliga idéer och göra skillnad. Du kommer att ingå i ett utvecklingsteam med hög kompetens, öppna sinnen och stort driv.

Tjänstgöringsort är Lund. Vi har en flexibel miljö där arbete hemifrån är möjligt men där vi även värnar om lagandan. En del av arbetet kommer således att utföras på vårt kontor. Som mjukvaruutvecklare kommer du att rapportera till utvecklingschef.

Vi söker dig som är/har:

  • Civilingenjör eller motsvarande, gärna med 3-5 års erfarenhet
  • Erfarenhet av utveckling i inbyggda system
  • Är van vid C/C++ och gärna hårdvarurelaterad programmering
  • Förtrogenhet med programmering i en nätverksstack
  • Kunskaper om industrifältbussar
  • Kunskap om nätverk
  • Utvecklingserfarenhet i Linux är meriterande
  • FPGA-utveckling i primär VHDL
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Låter det här som en utmaning du vill anta?

Maila din ansökan till jenny@adeptus.se som vi samarbetar med i denna rekrytering. Vi gör urval löpande och avslutar rekryteringen när vi hittat rätt person, så vänta inte!

Sista ansökningsdag 15 augusti 2023. Frågor besvaras via mail eller telefon av Jenny Månsson på www.adeptus.se tel 0703-318506