You are here: Comsys » Career » Internationell Servicetekniker till Comsys

Internationell Servicetekniker till Comsys

Service - Comsys AB

Vill du arbeta med hela världen som arbetsfält på ett svenskt cleantechföretag inom en framtidsbransch där frågor som energibesparing, hållbarhet och digitalisering blir en del av din vardag?

En fortsatt stark orderingång och efterfrågan gör att det går bra för oss på Comsys. Därför söker vi nu en en tekniskt kunnig och serviceminded internationell Servicetekniker till vårt trevliga team och kontor i Lund.

Comsys AB är ett svenskt cleantechbolag baserat i Lund med filial i USA. Vi utvecklar högteknologiska produkter – aktiva filter – som förbättrar våra kunders elkvalitet genom att minska störningar i kraftförsörjningen. De flesta av våra kunder använder frekvensomriktare inom ett mycket stort spann av applikationer. Vår marknad är global men huvudmarknaderna är Europa, USA och delar av Asien.

Dina arbetsuppgifter

Som internationell Servicetekniker tar du initiativ för att säkerställa att levererade projekt tas i drift och körs enligt Comsys höga kvalitetskrav. Arbetet utförs ute på plats hos kunden eller våra partners som finns över hela världen. Som ett led i att värna klimat och miljö så använder Comsys sig av datorbaserade supportverktyg som gör att en stor del av våra supportärenden kan lösas på distans. Med vår plattform kan du enkelt koppla upp dig mot produkten via internet och på så sätt hjälpa och supporta kunden. Produkternas smarta funktioner gör att du som servicetekniker kan vi dator analysera logfiler för att supportera kunden.

I rollen som internationell Servicetekniker kommer du att ha daglig kontakt med våra kunder och partners. Du supportar med felsökning, kostnadsuppskattning, reparation och uppgraderingar av produkter som returneras till vår verkstad. Att offerera servicejobb och reservdelar är en naturlig del av jobbet.

Du kommer att vara supportad av vår befintliga erfarna servicetekniker, service ansvarig och vara ständigt uppbackad av företagets teknikavdelning, vilka alla finns på vårt kontor i Lund.

Rollen innebär att du i snitt är ute på resande fot cirka varannan arbetsvecka Därför är det viktigt att du har en social situation hemma som möjliggör att du regelbundet kan vara ute på arbetsresor. Resor till våra olika kunder inom Europa, Asien och Nordamerika kan förekomma. Dock är merparten av resorna inom Europa och brukar vanligtvis omfatta 3-5 dagar. Du utgår från vårt huvudkontor i Lund. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande och varierande tjänst som internationell Servicetekniker inom ett entreprenörsdrivet svenskt cleantechföretag med innovativa egenutvecklade produkter.

Inom vårt företag hjälps vi åt, har korta beslutsvägar och en stark teamkänsla med ett gemensamt mål att lyckas tillsammans. Som anställd på Comsys kommer du få en unik möjlighet att kunna påverka och bidra till din egen och vår gemensamma framtida tillväxtresa. Vi är övertygade om att du kommer trivas tillsammans med oss.

Din bakgrund

Det är lämpligt att du som söker tjänsten har några års erfarenhet som resande Servicetekniker, gärna inom el eller elkraft samt att du har vana av att arbeta med internationella kunder och leverantörer. Vi tror också att det är nödvändigt att du har erfarenhet av industrielektronik där du har jobbat med 3-fas elapplikationer/installationer. Lämplig bakgrund kan även vara från fartygssidan som maskinbefäl/fartygselektriker.

Att dagligen arbeta med telefon, dator, Officepaketet framförallt Excel och CRM-system är helt naturligt för dig.

Vi förutsätter att du har någon form av teknisk utbildning gärna inom kraftelektrionik, el- eller energiområdet.

Du behärskar obehindrat svenska samt engelska både i tal och skrift.

Självklart har du körkort.

Viktigt är att du har en social situation hemma som möjliggör att du regelbundet kan vara ute på arbetsresor. 

Personliga egenskaper

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du stimuleras av att hjälpa kunden att lösa sina akuta problem. Som person är du serviceminded och tekniskt kunnig. Du har alltså ett stort inre driv, du har flexibiliteten och förmågan att helt adhoc hjälpa kunden lösa de eventuella problem som uppstått.

Det är viktigt att du är en lagspelare som ser nyttan för hela företaget, samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt. Din positiva attityd och vilja att hjälpa är Comsys ansikte ut mot våra kunder och partners. Ditt arbete skall präglas av Comsys idé om att vara bäst på service, support och eftermarknad.

Du är helt enkelt den tekniska problemlösaren som är specialist på att skapa långsiktiga och lönsamma relationer med våra kunder runt om i världen!

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och profil till den här tjänsten. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Kollega och du är välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Johan Spjuth på 0733670660 vid frågor. Sista ansökningsdag är den 30 juni men urval och intervjuer sker löpande.