You are here: Comsys » Career » Test- och utvecklingsingenjör till Comsys

Test- och utvecklingsingenjör till Comsys

Framgångsrika Comsys AB i Lund söker nu en Test- och utvecklingsingenjör. En unik möjlighet för dig som vill vara en del i en framtidsbransch där frågor som elkvalitet, hållbarhet och digitalisering genomsyrar allt vi gör.

Comsys grundades 2001 av en liten grupp svenska ingenjörer. Idag är vi ett väletablerat och snabbt växande cleantech-företag som utvecklar högteknologiska produkter som förbättrar kundernas elkvalitet genom att minska störningar i kraftförsörjningen.

Vår främsta innovation sedan starten är våra aktiva filter (ADF). Tjugo år senare, efter att ha betjänat mer än 5 000 kunder i över 50 länder, är ADF varumärket som sätter standarden inom elkvalitet och aktiva filter. Med ”Perfecting Power” som vår ledstjärna, kommer vi att fortsätta utveckla och erbjuda innovativ teknik för att säkra en stabil kraftförsörjning och generera besparingar för både industrier och planeten. Comsys är idag en stark global partner och med vår R&D och sammansvetsade organisation siktar på att vara det imorgon också.

Din framtida roll

Comsys har under flera år vuxit med 20% årligen och står nu inför en ytterligare ökad tillväxt. För att vi ska klara att nå våra tillväxtmål krävs en leveransförmåga som ska utvecklas i takt och helst före försäljningstillväxten. Vi behöver nu stärka utveckling med en test- och utvecklingsingenjör.

Comsys tillverkar aktiva filter för kompensering av elkvalitet på elnätet (primärt övertoner). Vi har även gjort ett antal pilotprojekt där vi använder våra kraftmoduler för att implementera olika former att batterilagersystem för att stötta elnätet. Systemet är helt egenutvecklat och består av en styrdator med kombination av DSP och FPGA, mixed signal processing, samt en inverter bestående av en IGBT-baserad kraftomriktare och linjefilter/EMC-filter.

Som testingenjör kommer du att arbeta med testning, typtestning och produktutveckling av våra aktiva filter. Arbetsuppgifterna blir projektberoende och varierande, men innefattar moment såsom dubbelpulstest, verifiering, termiska tester, EMC-svep, montering av prototyper, riggning av test med mera. Du kommer även att arbeta med att ta fram kretsschema och kabellistor som en del av produktanpassning av produkter som är under utveckling.

Du kommer även att arbeta med att vidareutveckla våra testprocedurer. Några av våra tester är delvis automatiserade och drivs av PLC och/eller Matlab. Under vissa tester loggas testdata automatiskt med en PLC och lagras till exempel i Matlab eller Excel.

Vi står inför en expansiv period när det gäller både hårdvaruutveckling och mjukvaruutveckling vilket innebär att ett flertal spännande projekt drivs i bolaget. Som test- och utvecklingsingenjör kommer du i kontakt med samtliga av våra hårdvaruplattformar.

Tjänstgöringsort är Lund. Då arbetet är labbintensivt kommer det att utföras på plats i våra lokaler. Som test- och utvecklingsingenjör kommer du att rapportera till utvecklingschef.

Vi erbjuder

Hos Comsys kommer du att arbeta i en spännande och dynamisk arbetsmiljö med mycket motiverade och duktiga kollegor. Vi erbjuder intressanta och ansvarsfulla arbetsuppgifter i en miljö där du får lov, och förväntas vara med och påverka, förverkliga idéer och göra skillnad. Du blir delaktig i ett utvecklingsteam med hög kompetens, högt i tak, och ett stort driv. 

Vi söker dig som har

  • Högskoleingenjör elektronik/mekatronik eller motsvarande
  • Kunskap inom PLC
  • Programmeringskunskap i Phyton och/eller Matlab för att göra testrutiner, testscript m m
  • Erfarenhet av testverksamhet och/eller laborativ verksamhet
  • Erfarenhet från aktiva filter, frekvensomriktare eller annan kraftelektronik är starkt meriterande
  • Erfarenhet av IEC-standarder (62477-1, 61000) är starkt meriterande
  • God språklig förmåga, vana att skriva rapporter på både svenska och engelska

Du som person

För att lyckas i rollen bör du trivas i en entreprenöriell miljö, i ett team som hjälps åt med stort som smått, som löser utmaningar och gör sitt yttersta för kunderna.

  • Är allmänt praktiskt lagd
  • Gillar ordning och reda
  • Har ett eget driv och genuint intresse av att lära mer

Känns detta som en utmaning du vill ta dig an? Maila din ansökan till jenny@adeptus.se som vi samarbetar med i denna rekrytering. Vi gör urval löpande och stänger rekryteringen när vi hittat rätt person, så vänta inte! Sista dag för ansökan 20 februari 2023. Frågor besvaras på mail eller telefon av Jenny Månsson på www.adeptus.se tel 0703-318506